UNO – först ut i Värtahamnen

14 maj 2019

Fastighetsbolaget Niam bygger nu UNO som blir det första av flera nya kontorshus att etableras i ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt i Norra Djurgårdsstaden.

Uno webb 1.jpg
Bilder: Niam

En av de sista stora utvecklingsområdena innanför tullarna i Stockholm håller på att ta form. Flera fastighetsbolag är inblandande i det massiva projektet i utvecklingen av Värtahamnen. Niam tar nu täten med kontorshuset UNO som ska få ett rejält ansiktslyft.

– Projektet är påbörjat och för närvarande håller vi på med fastighetsinstallationer såsom ny ventilationsanläggning, el och styrning av dessa. Vi ser även över de befintliga trapphusen samt hissarna. Vi har byggt upp ett visningskontor om cirka 200 kvm i full skala med både pentry samt konferensrum där man redan i dag kan få en inblick i hur kontoren kommer att se ut med de ytskikt som ingår i vårt koncept, säger Maria Palmén, uthyrare på Newsec.


Bara skalet kvar

Kontorshuset, som är en tidstypisk byggnad från slutet av 1980-talet, genomgår nu en stor förändring. I dag finns endast skalet kvar av fastigheten och man kommer bland annat att byta ut hissar och bygga en ny restaurang i bottenplanet. De nya moderna lokalerna är från 240 kvm stora och upp till 1 675 kvm i ett plan. Totalt finns cirka 7 200 kvm till förfogande i huset.

– Byggstart av de nya kontorsytorna är redan igång. Vi bygger ihop kontorsytorna och tillskapar ytterligare kontorsytor i huset. Här kommer våra nya hyresgäster att få möjligheten att påverka planlösningen för att hitta en bra lösning som passar just deras specifika behov, säger Maria Palmén.

På Newsec är man i full gång med uthyrningsarbetet. Alla tilltänkta ytor ligger ute och marknadsförs på internet.

– Vi har några pågående förhandlingar där vi beräknar att vi inom kort ska teckna avtal. Här finns fortfarande möjlighet att vara med och teckna kontrakt. Vi har ingen specifik målgrupp som vi vänder oss till. Vi tror på en variation av företag vilka söker flexibla, ljusa kontor med havsutsikt. Detta är ett kontorshus och vi ser fram emot att fylla det med nya hyresgäster, säger Maria Palmén.


Kreativ och varm känsla

Kontorshuset, beläget i Värtahamnen, har med sin naturligt fina utomhusmiljö ett starkt säljargument. Men vad mer lockar med UNO? Maria Palmén utvecklar vidare:

– Kontoren kommer bli otroligt yteffektiva och vi räknar med en arbetsplatskapacitet på cirka 11 kvm per person. Materialen är valda med omsorg för att skapa en kreativ och varm känsla. Istället för ett traditionellt kontor har en lösning med delvis synliga installationer, betonggolv och sprayat akustiktak tagits fram för att skapa ett inbjudande och inspirerande kontor. Vidare kommer hyresgästerna att få tillgång till ett eget gym med tillhörande omklädningsrum samt två externa konferensrum. Förutom det härliga läget med havsutsikt kommer utomhusmiljöerna i området att erbjuda mer grönska och fler ytor att mötas på. För den som cyklar till jobbet har vi en cykelparkering både utanför entrén och inne i huset. Fastigheten kommer också att miljöcertifieras i enlighet med Breeam in use.

Hamnkvarteret kommer att bli en levande stadsdel.

Värtahamnen kommer att genomgå en stor förändring inom kommande år. I visionen ser man både från Stockholms stads och fastighetsägarnas sida en stadsdel med blandade funktioner som kontor, bostäder, handel och service. Området bedöms inrymma cirka 2 400 bostäder och cirka

10 000 nya arbetsplatser kommer skapas.

– Hamnkvarteret kommer att bli en levande stadsdel. Niam, tillsammans med de andra fastighetsägarna i området, driver gemensamma frågor för att forma en inspirerande och inkluderande stadsmiljö i samarbetet med Stockholms stad samt Stockholms hamnar, säger Maria Palmén.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.