Fyller på industri i Värnamo

20 september 2024

Nivika har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Sordin AB med tillhörande lokalanpassning av en industribyggnad på Bredasten industriområde i Värnamo.

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash

Hyresavtalet avser en fastighet, med skyltläge utmed E4:an, med kontor och produktionslokaler omfattande totalt cirka 3 200 kvm. Lokalanpassningen påbörjas omgående och fastigheten planeras vara inflyttningsklar 1 april 2025.

Sordin är ett svenskt företag med mer än 30 års erfarenhet av att utveckla, tillverka och sälja hörselskydd inom segmenten Hunting, Tactical och Professional.

- Vår expansion till nya lokaler längs E4:an ger oss ett exceptionellt synligt läge och skapar förutsättningar för att möta den starka tillväxt bolaget befinner sig i. Den lokalanpassning vi gör tillsammans med Nivika möjliggör också vår fortsatta satsning på produktutveckling och innefattar förutom ett innovationscenter också ljudlabb och utställningslokaler, säger Therése Wilson, COO Sordin AB

- Det är roligt att få förtroendet att anpassa en anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro, det är en av Nivikas styrkor att utvecklas i takt med lokala företag. Att få välkomna Sordin som hyresgäst är särskilt glädjande eftersom de verkar i en bransch som ligger väldigt rätt i tiden med inriktning på arbetsmiljö, fritid och försvar. Med detta avtal klart och med flera pågående förfrågningar ser vi framemot hösten, säger Rasmus Olsson, Uthyrningschef Nivika.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.