Globalt sportföretag flyttar till nytt i Malmö

23 oktober 2024

Det globala sport- och fritidsföretaget Thule Group flyttar sommaren 2025 sitt huvudkontor till Dockan (Dockporten 1) i de centrala delarna av Malmö. Avtalet omfattar 3 400 kvm och åtta år.

Bild: Alexander Olivera
Bild: Alexander Olivera

Thule Group riktar sig till den aktiva och kvalitetsmedvetna konsumenten med produkter för sport- och fritidsbranschen som cykelvagnar, taktält, lastkorgar och den välkända takboxen. Företaget grundades 1942 i Hillerstorp och har sedan 2005 haft sitt huvudkontor i Malmö.

Kontorshuset Dockporten 1 ligger mitt i Dockan med utsikt över marinan och sundet, takterrasser, ett stort restaurang- och serviceutbud i området och gångavstånd till Malmö centralstation. Här blir Thule grannar till företag som Danir, Smeg, Orkla, Midsona, Telavox, Alfa E-care, Nexer, Oatly, Green Position med flera.

Wihlborgs förvärvade Kockums gamla varvsområde 1993, vilket blev grunden till Dockan som växte fram under 2000-talet. Idag har Wihlborgs runt 150 000 kvm i området, både nyproduktion och äldre varvsfastigheter som omvandlats för att husera offentlig verksamhet och företag. Dockan har utvecklats till ett område med hög andel huvudkontor och en attraktiv plats för varumärken att exponeras på tack vare sin koncentrerade mix av bostäder och arbetsplatser.

Mercedes-Benz, som är hyresgäst i huset idag, flyttar 2025 till Wihlborgs nyproduktionsprojekt Vista (Bläckhornet 1) i Hyllie. 

- Att flytta till den nya kontorsfastigheten är ett viktigt steg för att vidareutveckla Thule Group som en arbetsplats där innovation, samarbete och välmående står i fokus. Vi vill skapa ett Thule Campus som förenar urban miljö med natur, vilket speglar Thule Groups värderingar och identitet, säger Helena Dino, SVP HR på Thule Group.

- Det är verkligen roligt att huset kommer fyllas av ett starkt varumärke som Thule Group och att Dockan fortsätter att vara ett starkt fäste för huvudkontor. Dockan har följt, och till och med bidragit till, den positiva utvecklingen sedan millennieskiftet med företagsetableringar i Malmö. Det är ett område som vi engagerat oss i sedan långt tillbaka och som ligger oss varmt om hjärtat, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.