Här är höstens hetaste projekt

28 oktober 2021

Nu är listan över de allra hetaste byggprojekten för hösten 2021 runt om i Sverige klar. Fighten om topplaceringarna är stenhårda, spana in listorna!

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

Då var det åter dags att göra en djupdykning i Sveriges största projektdatabas och lista upp de projekt som är hetast hos våra användare just nu – hösten 2021. Fighten om topplaceringarna är stenhård, och i våras såg vi det tidigare tredjeplacerade projektet Karlatornet i Göteborg knipa förstaplatsen och därmed rucka ner det hetaste av de heta – byggnationerna i Forsåkersområdet, som tryggt tronat på förstaplatsen i flera år. Men säg den lycka som varar för evigt – det blev blott ett halvår i rampljuset för Karlatornet – när vi nu listar höstens hetaste projekt så är det återigen MölnDala Fastighets AB och Forsåkersprojektet som återtar titeln som landets mest bevakade och intressanta projekt.

Listan för hela Sverige: 


Byggnationen av en ny bandyhall på gamla SJ-området i Bollnäs toppar listan över projekten i Norrland och där är de sista underentreprenörerna nu under upphandling så förmodligen är det kanske det sista vi ser av projektet här på topplistan – men nästa sommar kan man se bygget live då man räknar med invigning i augusti 2022. Entrédelen till hallen ska återspegla den forna järnvägsverkstadens arkitektur och byggs i tegel där man i första hand tänkt använda tegel från de byggnader som rivs i området. Bandyarenan ska ha plats för 3 500 åskådare.

Region Gävleborg planerar för en ny vårdbyggnad, hus 62, med byggstart under 2023. Där kommer rivningsentreprenaden för hus 11-14 ut på förfrågan nu under hösten.

Hela listan för Norrland:

Källa: Byggfakta.se

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.