Kedja etablerar innovativt koncept i Vä

8 oktober 2024

Skåneporten har tecknat ett 20-årigt avtal med Mister York för etablering en ny enhet vid det strategiskt placerade stadsdelscentret Vä intill E22 utanför Kristianstad.

Bild: Mister York
Bild: Mister York

Mister York utökar det befintliga utbudet på Destination Vä ytterligare. Sedan tidigare finns Coop, Circle K, McDonald's, ChopChop och Nima Energy på platsen.

Mister York har sedan tidigare en enhet i Kristianstadsområdet, vid Härlöv handelsplats, som varit framgångsrik. Den nya etableringen i Vä kommer att bli mer lättillgänglig för dem som färdas längs E22, vilket gör det enklare att stanna till utan att köra in till handelsplatsen i Härlöv.

- Etableringen av Mister York innebär att vi ytterligare stärker utbudet i Vä. Samarbetet med Mister York passar utmärkt in i vår vision att erbjuda kvalitativa och lättillgängliga alternativ för resande längs E22. Med denna etablering fortsätter vi att utveckla en attraktiv destination för både lokalbefolkningen och besökare, säger Andreas Meyer, VD Skåneporten Fastigheter.

Destination Vä ligger precis intill E22 och är ett perfekt läge för trafiknära servicehandel.

- Som det första större vägstoppet på väg från Malmö-hållet förväntar vi oss att denna etablering kommer att attrahera en betydande mängd gäster. Mister York planerar att servera cirka 150 000 besökare per år i den nya enheten, som kommer att byggas enligt vårt innovativa containerkoncept med pick up-alternativ. Med en yta på 60 kvadratmeter och öppettider från 10 till 22 varje dag, är vi övertygade om att denna satsning kommer att skapa 30 nya arbetstillfällen i regionen, säger Gustav Haglund, VD Mister York.

- Vä är porten till Kristianstad och ett starkt läge för servicehandel. Vi är i full gång med förberedelser kring en ny etapp om ytterligare cirka 4000 kvadratmeter i Vä för exempelvis handel, kafé, restaurang och gym, för att stärka destinationen ytterligare, säger Andreas Meyer avslutningsvis.

Mister York är en av Sveriges snabbast växande hamburgerkedjor som serverar fast food burgare av högsta kvalitet som tillagas på plats och från grunden. Sedan starten 2020 har 19 restauranger etablerats runtom i Sverige, med flera ytterligare på gång. Restaurangen i Vä planeras öppna under våren 2025.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.