Nu påbörjas bygget av Nāst House

2 oktober 2024

Steptura tar nu nästa steg i sitt stora stadsutvecklingsprojekt Nāst Innovation Destination Torslanda med Nāst House – en kreativ plats för framtidens talanger och företag. Satsningen innebära en ny byggnad speciellt designad av den amerikanska arkitektbyrån ShoP Architects för att främja morgondagens teknologiska framsteg och innovationer.

Bild: Steptura
Bild: Steptura

Byggstarten markerar nästa steg i utvecklingen av Nāst Innovation Destination Torslanda – ett ledande innovationskluster för kunskaps- och forskningsintensiva bolag inom fordonsutveckling, materialteknik, elektrifiering, IT och hållbarhet. Genom Nāst House skapas ett dynamiskt ekosystem som främjar både medarbetare och bolag med koppling till mobilitetsutveckling.

Projektet innebär en total omvandling av Volvos tidigare ikoniska huvudkontor, uppfört i början av 80-talet. Byggnaden genomgår en omfattande transformation och utökas med 22 000 kvadratmeter för att bli navet i Nāst Innovation Destination Torslanda. Nāst House, som är namnet på byggnaden, kommer att omfatta totalt 31 000 kvadratmeter och innehålla arbetsplatser, samverkansytor, en innovationsarena, gym och restaurang. För hela området Nāst Innovation Destination Torslanda handlar det om 50 000 kvadratmeter med plats för 4 000 personer. Här kommer samarbete mellan akademi, forskning och företag ge möjligheter att tillsammans forma framtidens mobilitet.

- Nāst House är ytterligare ett bevis för vårt långsiktiga engagemang för att skapa framtidens innovationskluster. Vi ser att den här typen av innovativa miljöer drar till sig talanger, och bidrar till bolagens utveckling och innovationskraft. Nāst House kommer ha samverkansytor med en flexibel planlösning och högt i tak, för att underlätta samarbete och innovation mellan olika aktörer, säger Jacob Torell, grundare och affärsutvecklare på Steptura.

Steptura har tillsammans med den amerikanska arkitektbyrån ShoP Architects, känt för projekt med företag som YouTube, Uber och Google, designat Näst House. Det blir en märkesbyggnad i samklang med den omkringliggande naturen. Intresset är rekordstort och redan nu är över 90 procent av byggnaden uthyrd.

- Ryktet om Nāst House har spridit sig och arkitekturen är verkligen i världsklass. Vi välkomnar alla som delar vår vision och jag är glad att vi nu tillsammans med våra partners kan ta nästa steg i den här viktiga satsningen. Vi skapar levande platser som stärker Göteborgsregionen, men också bidrar till hela Sveriges konkurrenskraft, säger Jacob Torell, grundare och affärsutvecklare på Steptura.

Sedan tidigare äger och utvecklar Steptura life science-klustret GoCo Health Innovation City i Mölndal. Här möts life science-bolag, hälso- och sjukvården och akademin för att nå nya lösningar och vägar till hållbara sätt att arbeta och leva.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.