Tar plats i Panattoni Park

27 augusti 2024

Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av logistikfastigheter, har framgångsrikt genomfört sin första uthyrning i Landvetter strax utanför Göteborg. Denna första uthyrning på svensk marknad markerar en viktig milstolpe för företaget sedan etableringen 2021. Hyresgästen kommer att flytta in i den toppmoderna logistikfastigheten Panattoni Park Landvetter samtidigt som den står klar i Q1 2025.

Panattoni Park Landvetter är ett Brownfield projekt som innebär att den tidigare, omoderna byggnaden har rivits och en modern logistikfastighet har uppförts. Fastigheten kommer att hålla hög hållbarhetsstandard och certifieras enligt BREEAM Excellent.

–Det är jättekul att vi lyckats teckna vårt första hyresavtal med en stark aktör med långt hyresavtal. Det är extra roligt att vi gör vår första uthyrning i Göteborg i ett mycket attraktivt logistikläge och att fastigheten är fullt uthyrd redan under byggnationen, säger Anders Thor Boutelje, Development Director på Panattoni i Sverige.

Logistikfastigheten är Panattonis första i Göteborgsområdet och ligger beläget i anslutning till Landvetter flygplats. Anläggningen kommer att kunna erbjuda hyresgästen strategiska fördelar för logistik- och distributionsverksamhet i hela Sverige; en citynära logistik- och industrifastighet med direkt anslutning till riksväg 40 och nära till Göteborg Landvetter Flygplats och Göteborgs Hamn. Med en total yta på cirka 14 300 kvadratmeter har fastigheten flexibla och hållbara lösningar anpassade efter den nya hyresgästens behov.

–Jag är mycket nöjd med att ha medverkat i denna uthyrning, som visar på den ökade efterfrågan på moderna och flexibla logistiklokaler i regionen. Panattoni Park Landvetter erbjuder ett utmärkt läge och toppmoderna faciliteter som är helt anpassade efter hyresgästernas behov. Jag ser fram emot att fortsätta mitt samarbete med Panattoni och bidra till fler framgångsrika etableringar på den svenska marknaden, säger Jesper Carlsöö, Tenant Representative för hyresgästen.

Panattoni ser positivt på den fortsatta tillväxten i Norden och är engagerade i att leverera hållbara och effektiva logistiklösningar som möter dagens och morgondagens behov.

-Vi är glada över förtroendet att få fortsätta utveckla attraktiva logistikanläggningar tillsammans med Panattoni. Vi har ett väldigt bra och givande samarbete där vi har stor samsyn på projektets hållbarhetsmål, vilket bäddar för att detta kommer att bli en riktigt fin anläggning. Nu bygger vi för en specifik hyresgäst och kommer att överlåta en riktigt bra fastighet anpassad på bästa sätt, säger Henrik Ljungdahl, Vd på MVB Väst som varit delaktiga i flera av Panattonis projekt.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.