Tillskott i Hyllie Terrass

10 september 2024

I september 2024 välkomnas Metso Sweden AB till kontorshuset Hyllie Terrass. Metso är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling världen över. Metso flyttar sitt kontor från Trelleborg till Hyllie.

Bild: Skanska
Bild: Skanska

I september 2024 välkomnar vi Metso Sweden AB till kontorshuset Hyllie  Terrass. Metso är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar  och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling  världen över. Metso flyttar sitt kontor från Trelleborg till Hyllie. 

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest  hållbara kontorshus, byggt för att minska sin klimatpåverkan under dess  livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs hållbarhetscertifiering NollCO2. För  att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket  påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att  minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. 

Utöver NollCO2-certifieringen är Hyllie Terrass certifierat enligt LEED  Platinum samt WELL Gold.  

– För oss är det viktigt att varje medarbetare får energi, känner glädje och finner en mening som en del av ett team på jobbet. Det nya kontoret ger alla  förutsättningar för detta och inspirerar till utvecklande möten och samtal.  Hyllie Terrass erbjuder en urban, stimulerande och flexibel arbetsmiljö med  hållbarhet i centrum. Vi ser mycket fram emot att flytta in säger Ulf Kendrup,  VD Metso Sweden AB. 

Hyllie Terrass utformning och innehåll uppmuntrar till klimatsmarta och  hälsosamma val. Trivsamma sociala ytor stimulerar möten och idéutbyte. De  stora terrasserna ger grönska och ny energi. Läget vid Hyllie Station  uppmuntrar till hållbart resande och de gröna hyresavtalen sporrar hållbart  tänkande.


- Vi är mycket glada och stolta över att få välkomna Metso till Hyllie Terrass och Malmö. I Hyllie Terrass blir Metso en del av ett hus med hyresgäster  från olika branscher och med olika kompetenser men med ett gemensamt  fokus kring hållbarhet, säger Sofia Ekerlund, Uthyrnings- och  

Marknadschef på Skanska Fastigheter Malmö.  


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.