Väljer 700 kvm i Merkurhuset

17 september 2024

I oktober öppnar det mångfacetterade restaurang- och nöjeskonceptet Nomi i Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg, byggnaden som vann Kasper Salinpriset för Sveriges bästa arkitektur 2022. Nomi kommer att ta plats på den 700 kvadratmeter stora entrévåningen och rymmer två restauranger med spännande koncept, en musikfokuserad bar och ett konstgalleri som lyfter både lokala och internationella kreatörer. Här möts mat, konst och underhållning i en unik atmosfär.

Bild: Mikael Olsson
Bild: Mikael Olsson

- Med Nomi bygger vi vidare på den kreativa anda som redan finns i Merkurhuset, säger Pelle Arve, områdeschef på Platzer. Restaurangerna, baren och galleriet kommer att bidra till att området blir ännu mer levande och samtidigt förlänga mat- och nöjesstråket från Rosenlund och Järntorget hela vägen ner till Skeppsbron.


De två restaurangerna kommer att heta Aji och Révolte. Aji kommer att erbjuda Nikkei-kök, en fusion av japanska och peruanska smaker. Under dagtid förvandlas AjiMart till en japansk konbini, en minibutik där besökare kan njuta av goda snacks, lunch och take away. Révolte blir Sveriges första restaurang helt dedikerad till pop-up gästkockar. På kvällarna öppnar Bar Nomi med en levande atmosfär, där livemusik och DJs står för underhållningen.


Galleri Résistance blir en plattform där lokala och internationella kreatörer kan mötas och inspireras. Galleriet kommer att användas för utställningar, pop-up butiker, kreativa projekt och mycket mer.


Nomi kommer drivas av Peter Tong, Pearly Teo, Stina Avila Danielsson och Marcelo Rizzo Prux, alla med stor erfarenhet från restaurang och event i Sverige och internationellt.


- Vi skapar mer än bara en plats att äta eller ta en drink på hos Nomi - vi bygger en upplevelse där kultur, mat och kreativitet möts. Vi vill att varje besök ska kännas unikt, som att kliva in i ett nytt äventyr varje gång, säger Marcelo Rizzo Prux, medgrundare av Nomi.

Merkurhuset färdigställdes 2022 och ägs gemensamt av Platzer Fastigheter och Bygg-Göta. Huset är huvudkontor för världskända reklambyrån Forsman & Bodenfors respektive globala livsstilsvarumärket Axel Arigato. Den äldre delen av huset byggdes redan 1899 och är en av Göteborgs mest kända byggnader med sina palatsliknande torn och rosa fasad. Efter uthyrningen till Nomi är fastigheten fullt uthyrd.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.