Fortsätter storsatsning i Göteborg

19 september 2024

Ioffice utökar hyresavtalet med NCC för Park Central med 1 800 kvadratmeter. Det innebär att Ioffice nu kommer förvalta totalt 5 700 kvadratmeter och närmare 15 procent av fastighetens totala yta.

Bild: NCC
Bild: NCC

– Efterfrågan på coworking och kontorshotell är stor, och det nya avtalet är en möjlighet för oss att möta den efterfrågan och samtidigt öka vår tillväxt i Göteborg. Med större ytor i nya Park Central kan vi erbjuda fler och bättre kontorslösningar till våra kunder, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.

Det nya hyresavtalet mellan Ioffice och NCC sträcker sig över fyra våningsplan, med kontorslokaler i markplan, plan 3 och 4, samt en separat konferensyta på plan 7 i anslutning till Park Centrals takterass. Den utökade ytan på plan 4 ger dessutom hyresgäster och konferensgäster direkt tillgång till takparken, gymmet och cykelgaraget.

– För oss på Ioffice är det en milstolpe att få vara med och designa en coworkingyta redan från ritstadiet, eftersom vi vanligtvis arbetar med att göra resurssmarta renoveringar av redan befintliga lokaler. Att vi blir ombedda att vara en bidragande part från start när en helt ny stadsdel växer fram känns otroligt meningsfullt, inte bara för oss som företag, utan även för coworkingbranschen i stort. Det visar att det är fler som delar uppfattningen om att coworking är viktig del av den moderna stadsbilden, säger Homan Tehrani.

Ioffice tillträde är planerat till andra kvartalet 2027.

Ioffice etablerades i Göteborg 2024 genom att ta över Sernekes tidigare huvudkontor, Sjöbefälsskolan på 4000 kvm. Idag erbjuder Ioffice totalt 34 000 kvm coworking och kontorshotell i Stockholm och Göteborg.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.