Livsmedelsjätte öppnar nytt i Boländerna

10 oktober 2024

Svenska Handelsfastigheter planerar för en alldeles ny butiksbyggnad i Uppsala. Nu står det även klart att det är livsmedelskedjan Willys som kommer att flytta in i fastigheten och därmed öppnar portarna till sin sjätte butik i kommunen.

Bild: Svenska Handelsfastigheter
Bild: Svenska Handelsfastigheter

–Det är väldigt roligt att vi kan utveckla vårt redan goda samarbete med Willys som kommer att erbjuda ett mycket uppskattat mervärde för såväl besökarna, handelsområdet som för hela stadsdelsutvecklingen, säger Thomas Holm, VD, Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheters nya byggnad kommer att vara placerad i attraktiva Boländerna, landets femte största område för externhandel och med redan etablerade aktörer som bland andra Ikea och Systembolaget. 2022 omsatte handeln i området hela 5,2 miljarder kronor. Det gör också handelsplatsen till den överlägset största i Uppsala kommun.

Nu välkomnar alltså Svenska Handelsfastigheter även Willys till Boländerna och till den planerade drygt 3 200 kvadratmeter stora butiken, vilket betyder att den också blir helt fullskalig enligt livsmedelskedjans koncept. Inflyttning äger preliminärt rum under våren 2026 och hyresavtalet löper över tolv år. Det är Willys sjätte butik i Uppsala.

– Vi är glada över att kunna öppna ännu en butik som stärker vår position i området och vi ser fram emot att möta nya kunder i Uppsala och på handelsplatsen Boländerna som är ett väldigt spännande område, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys och fortsätter:

– Vi uppskattar samarbetet med Svenska Handelsfastigheter, deras flexibilitet, smidighet och regionala kännedom. Vi känner oss trygga med att ha ett långsiktigt samarbete med Svenska Handelsfastigheter i våra lokaler runt om i landet.

Svenska Handelsfastigheter är, med fem fastigheter om totalt 55 000 kvadratmeter, sedan tidigare etablerad i Boländerna och har redan en flerårig och mycket god relation till Willys.

– Ja, vi är mycket nöjda med våra partnerskap med ägarkoncernen och livsmedelskedjan. Tillsammans bidrar vi också till att skapa attraktiva och levande miljöer för den stadsdelsutveckling som nu snabbt växer fram i området, avslutar Thomas Holm.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.