Skatteverket till Stora gatan

1 oktober 2024

I november tillträder Skatteverket sina nya kontorslokaler på Stora gatan i centrala Västerås. Avtalet är på sex år och omfattar ca 4 150 kvm. Inför tillträdet görs en omfattande anpassning av lokalerna vilket kommer att resultera i en effektiv och modern kontorsmiljö.

Byggnaden, som ursprungligen uppfördes 1970 och tidigare har tjänat som Västerås tingsrätt, genomgår just nu en omfattande ombyggnation med ambitionen att bli Västerås bästa kontor. Hållbarhet har prioriterats av bägge parter och byggnaden är planerad för miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad iDrift 2.0 nivå silver.

De nya lokalerna är utformade utifrån Skatteverkets nya arbetssätt med bl a större flexibilitet, tillgänglighet och stort fokus på arbetsmiljö.

– Lokalerna kommer att stödja verksamheten bättre och ge ett flexiblare arbetssätt” säger Fredrik Hansson, sektionschef för lokalfrågor på Skatteverket.

– Vi är mycket glada över att kunna utöka vårt samarbete med Skatteverket på ännu en ort och välkomna dem till nya, moderna lokaler i Västerås, säger Kristian Pamp, förvaltningschef på Stenvalvet och fortsätter:

– Skatteverket är en av våra största hyresgäster och Västerås är en viktig delmarknad där vi vill fortsätta att växa.

I och med uthyrningen till Skatteverket är fastigheten i princip fullt uthyrd.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.