Handelsjätten till Valbo Köpstad

17 september 2024

Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Rusta avseende butiksytor om cirka 2 200 kvm i Valbo Köpstad. Butiken planeras stå klar för öppning under hösten 2025 och kommer att ligga intill det kommande Motonet-varuhuset.

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash

Byggstart inleds omgående då bygglov och samtliga övriga tillstånd redan är klara och godkända av berörda myndigheter. Efter hyresavtalet i Valbo har Svenska Handelsfastigheter sammanlagt 21 avtal med Rusta runt om i landet.

– Vi fortsätter att expandera utbudet vid Valbo Köpstad och är glada att kunna välkomna Rusta. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete och stötta Rusta i sin framgångsrika expansion, säger Benny Andersson, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter är sedan tidigare väletablerat vid Valbo Köpstad med dryga tiotalet butiker på en yta av cirka 24 500 kvm i anslutning till 900 p-platser.

Gävle-Sandviken är viktiga för Svenska Handelsfastigheter och bolaget planerar att fortsätta satsa på Valbo Köpstad för att möta efterfrågan från nya hyresgäster. Ytterligare utbyggnad planeras därför under det närmaste dryga året.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.