Var tredje har svårt att få arbetsro på kontoret

20 augusti 2024

Den årliga rapporten Framtidens arbetsliv, som Castellum tar fram, visar att det finns en tydlig brist för kontoren, trots att de får höga betyg som mötesplats för samarbeten och kreativitet.

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash

Det kan tyckas självklart att det ska vara enkelt att utföra sitt arbete på arbetsplatsen. Trots detta är det bara 29 procent som ser detta som en av kontorets största fördelar. Ungefär lika många, 31 procent, upplever att det är svårt att fokusera och arbeta ostört på kontoret. Det framgår av Castellums årliga trendrapport om framtidens arbetsliv.

Vikten av en god kontorsmiljö 

Rapporten visar också att allt fler chefer vill att deras team ska vara på kontoret oftare. Genom att förbättra kontorsmiljön och skapa utrymmen där medarbetarna kan fokusera kan man därför effektivt uppmuntra fler att spendera mer tid på kontoret, samtidigt som produktiviteten ökar.

Åtta av tio tillfrågade anser dessutom att kontorsmiljön är en avgörande faktor vid valet av arbetsgivare. Det finns också ett tydligt samband mellan hur många dagar man är på kontoret och hur nöjd man är med sin arbetsmiljö. Det finns alltså många goda skäl att investera i en riktigt bra kontorsmiljö för den som vill ha sina medarbetare på plats oftare.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.