Stora aktörer satsar vidare på Masttorget

17 september 2024

För att möta en växande efterfrågan i Malmös Västra Hamnen har nyligen Apoteket och Systembolaget uppgraderat sina butikskoncept på Masttorget. Näst på tur är ICA Maxi, som väljer att förlänga hyresavtalet med sju år hos Skandia Fastigheter, i stadens snabbast växande stadsdel.

Bild: Skandia Fastigheter
Bild: Skandia Fastigheter

Västra Hamnen är den stadsdel som växte mest i Malmö förra året. 2031 väntas den ha 25 000 boende och lika många arbetande. Masttorget är navet som länkar samman områdets olika delar och nyligen meddelade stadens politiker att detta blir ett av stationslägena i en framtida Öresundsmetro, som kopplas samman med Köpenhamns tunnelbanesystem.

– Det är glädjande att fortsätta våra långa och goda samarbeten på Masttorget. Inte minst har ICA varit en viktig pusselbit i den framgångsrika etableringen av stadsdelen Västra Hamnen. Den 8 650 kvadratmeter stora butiken med 35 000 kunder per vecka bidrar till ett stort flöde av människor till Masttorget och fyller en viktig roll genom att förenkla vardagen för alla som bor och arbetar i området, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, marknadsområdeschef för Malmö på Skandia Fastigheter.

Det finns mycket som lockar på denna livfulla plats med bostäder, kontor, förskola, restauranger, mobilitetshus och centrumverksamheter i en havsnära miljö. Dessutom är området kring Masttorget Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel enligt det världsledande systemet BREEAM Communities. Det innefattar en stor mängd olika krav på utformningen av området och husen, till exempel avseende energiförbrukning, egen energiproduktion och odling på tak eller innergård. Givetvis gäller det även fastigheten Bilen 28, där ICA Maxi återfinns, som också är enskilt certifierad enligt Miljöbyggnad iDrift, i en gedigen granskning av 15 indikatorer inom energi, inom- och utomhusmiljö samt cirkularitet.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.